wtorek, 29 września 2015

Kasza jaglana Bio Planet z curry



Bio Planet to marka do, której mam duże zaufanie, wszystkie produkty przygotowane są ekologicznie i posiadają odpowiednie certyfikaty dlatego chętnie sięgam po ich wyroby. Dzisiaj w moim przepisie pojawi się pyszna kasza jaglana Bio Planet z dodatkiem curry, przepis, szybki, prosty i smaczny czyli tak jak lubię najbardziej.




Potrzebujemy:
kasza jaglana Bio Planet - pół szklanki
pierś z kurczaka - około 250 gram
zielona pasta curry - 2 łyżki
szczypiorek
mała cebula
bulion warzywny - 750 ml
śmietana 30% - 1/4 szklanki
wiórki kokosowe
tłuszcz - może być olej, oliwa, masło ghee

W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę, szczypiorek i pastę curry, chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy drobno pokrojone mięso i obsmażamy z każdej strony. Wlewamy gorący bulion warzywny i gotujemy aż kasza wchłonie bulion i będzie miękka. Pod koniec dodajemy wiórki kokosowe oraz śmietanę.

Jeśli ktoś nie wie jak przygotować bulion warzywny podaję szybki przepis: w sklepie kupujemy gotowy zestaw włoszczyzny. Warzywa obieramy i myjemy. W tym przypadku wlewamy 750 ml wody, może być więcej jeśli bulion będzie nam potrzebny w innych celach. Warzywa gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę, o ugotowaniu odstawiamy bulion na około 15 minut, a następnie odcedzamy, gotowe :) Możemy też skorzystać z gotowych bulionów z kostki. Taką kostkę wystarczy rozpuścić w podanej na opakowaniu ilości wody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania. Z chęcią poznam wasze opinie i odwiedzę blogi :)