czwartek, 25 czerwca 2015

Kasza gryczna niepalona - na śniadanie bez gotowania!






Jak już wiemy kasza gryczana niepalona jest jedną z najzdrowszych kasz. Nadaje się nie tylko do dań obiadowych, jest też świetnym składnikiem słodkich śniadań. Dzisiaj chciałabym przedstawić wam szybki prosty przepis na pyszne śniadanie, dodatkowym atutem tego śniadania jest to, że nie musimy gotować kaszy!





Lista zakupów:
  • kasza gryczana niepalona - 4 łyżki
  • migdały
  • banan
  • mleko ryżowe lub migdałowe (jeśli nie mamy może być też zwykłe)
  • masło sezamowe primavika słodzone agawą - 1 łyżeczka (może być tez miód zamiast masła sezamowego)
  • maliny (mogą być też truskawki, jagody lub inne owoce, które lubimy)

Przygotowanie jest banalnie proste, jedynie trzeba pamiętać aby wcześniej kasze gryczaną i migdały zalać zimną wodą. Kasza i migdały powinny tak się moczyć aby fajnie napęcznieć i zmięknąć, najlepiej zostawić je w wodzie na noc. Kasze i migdały odcedzamy, blendujemy razem z pozostałymi składnikami. Na wierzch kładziemy maliny lub inne owoce i cieszymy się pysznym oraz pełnowartościowym śniadaniem. Smacznego! :)

Takie śniadanie zapewni nam energię do działania na cały poranek, polecam szczególnie osobom, które są na diecie. Kasza da nam uczucie sytości i dostarczy wiele potrzebnych witamin. Jak wam się podoba takie śniadanie? Wymaga trochę więcej roboty niż kanapka ale na pewno będzie lepsze dla naszego zdrowia i figury. A wy co wybierzecie kanapkę czy zdrową owsiankę? :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania. Z chęcią poznam wasze opinie i odwiedzę blogi :)