czwartek, 13 sierpnia 2015

Naleśniki z kaszy gryczanej



Przepis jest krótki, prosty i wymaga jedynie dwóch składników! Tak więc przygotujcie się na pyszne naleśniki robione z kaszy gryczanej.  Ważne jest to aby wybrać kaszę gryczaną niepaloną, świetnie nadaje się do naleśników.


Oprócz tego używać będziemy jeszcze... wody, i to tyle. Czy to nie jest genialne? Jest oszczędnie i pysznie :) Jeżeli macie ochotę można przygotować sobie jeszcze ulubiony, dżem, owoce lub Nutelle, wszystko zależy od tego na jakie naleśniki macie ochotę :)

Ważne jest żeby już dzień wcześniej przygotować kaszę. Będziemy potrzebować jedną szklankę. Kaszę dokładnie opłukujemy, zalewamy szklanką wody i wstawiamy na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki dolewamy jeszcze półtorej szklanki wody, można dodać też szczyptę soli i blendujemy kaszę na gładką masę. Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste możemy dodać jeszcze trochę wody, nasze ciasto powinno lekko i bez problemu rozprowadzać się na patelni. Smażymy z obu stron, podajemy z naszymi ulubionymi dodatkami :) Mam nadzieję, że przepis się podoba :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania. Z chęcią poznam wasze opinie i odwiedzę blogi :)